SHC

FAQ

Veel gestelde vragen

Zoek een antwoord op je vraag in onderstaande 'Veel gestelde vragen'. Vind je geen antwoord? Neem dan contact met ons op.

Wat heb ik nodig om als laadlocatie te fungeren?

Om te fungeren als laadlocatie heeft u een goedgekeurde elektriciteitsinstallatie, een geaard stopcontact beveiligd door zekering van minstens 16A en een energiemeter met display welke het totale verbruik weergeeft.

Solar Home Charge biedt 2 energiemeters aan:


Heb je een verlengkabel nodig? Zorg dan dat deze de hoge stroom aankan.
Een geschikte kabel kan je vinden in onze webshop:
Verlengkabel - 3G2,5 - 10m - IP44 - Penaarde

Wat bij een discussie over het verbruik?

Wanneer gebruikt gemaakt wordt van een niet-gekoppelde energiemeter dient er altijd een foto gemaakt te worden van het totale verbruik. Indien er discussie ontstaat over het totale verbruik zal Solar Home Charge hierin een beslissing nemen na het analyseren van de foto's en na contact met de gebruiker en de laadlocatie.
Als u gebruik maakt van de Shelly Smart Plug dan wordt de data automatisch naar het platform doorgestuurd. Eveneens is er ook nog een backup voorzien in de Shelly Cloud.

Wie bepaalt de verkoopprijs per kWh?

De laadlocatie kiest zelf de verkoopprijs. Dit gebeurt meestal in functie van het aanbod in publieke laadpalen en de terugleververgoeding die men zou ontvangen bij het injecteren op het net.

Kan ik een factuur krijgen?

Het is mogelijk een factuur voor uw laadbeurten te ontvangen. Echter zullen wij de laadtarieven moeten verhogen met 21% BTW. De reeds betaalde kosten via het krediet worden uiteraard afgetrokken.

Wanneer worden er parkeerkosten aangerekend?

Parkeerkosten worden enkel aangerekend indien het laadpunt deze instelt. Deze kosten gelden voor de hele parkeersessie en worden afgerekend bij het eindigen van de laadbeurt. Ook bij een dispuut worden de parkeerkosten in rekening gebracht. Je auto heeft nu eenmaal wel geparkeerd.

Hoe koppel ik de Shelly Smartplug aan Solar Home Charge?

Om je Shelly Smartplug aan Solar Home Charge te koppelen dien je de stappen in onze handleiding voor de Shelly Smartplug te volgen.

Hoe maak ik een laadlocatie aan?

Hoe je een laadlocatie aanmaakt demonstreren we in onze handige instructievideo.

Hoeveel kost het gebruik van Solar Home Charge?

Het gebruik van het platform is volledig gratis, er zijn geen abonnementen aan verbonden. U betaalt de gekochte energie aan de laadlocatie via Solar Home Charge. Als laadlocatie betaalt u €0,04 per kWh met een maximum van €0,75. De gebruiker betaalt €0,15 per laadsessie bij betaling via opgeladen krediet. Voor een afrekening na gebruik wordt €0,50 in rekening gebracht. Bij een no-show van de gebruiker wordt €1,00 in rekening gebracht.

Hoe verloopt het starten en stoppen van het laden?

Het starten en stoppen verloopt via een korte checklist die gevolgd moet worden. Bij het stoppen moet ook een foto van de energiemeter bijgevoegd worden om discussies te kunnen vermijden/oplossen.

Wanneer gebruik gemaakt wordt van de Shelly Smart Plug dan is het maken van foto's niet nodig. De data wordt automatisch doorgestuurd van de Shelly Smart Plug naar het platform.

Hoe lang is het aangekochte krediet geldig?

Aangekocht krediet blijft onbeperkt geldig. Ongebruikt krediet kan na aanvraag terugbetaald worden.

Moet ik beschikken over een oprit?

Een eigen oprit waar de lader kan staan wordt aangeraden. Beschik je niet over een eigen oprit maar kan er voor de deur geparkeerd worden, raadpleeg dan de voorschriften van je woonplaats met betrekking tot het leggen van een kabel over het openbaar domein.

Waarom heeft Solar Home Charge mijn bankrekeningnummer nodig?

Om uw krediet uit te betalen op je bankrekening hebben wij deze uiteraard nodig. Solar Home Charge zal enkel maar naar uw rekeningnummer en bijhorende BIC vragen. Er zal NOOIT naar een kaartnummer of geheime code gevraagd worden. Krijgt u deze vraag toch, neem dan onmiddellijk contact met ons op.

Voor wie is Solar Home Charge?

Solar Home Charge is er voor iedereen met een elektrisch voertuig en ook voor iedereen met een zonnepaneel-installatie die zijn overtollige energie niet op het net wil injecteren maar wil verkopen aan de eigenaars van een elektrisch voertuig.

Wij maken gebruik van cookies en andere trackingtechnologieën wanneer u onze website, mobiele applicaties of andere gerelateerde pagina's bezoekt. Wij gebruiken deze enkel om uw ervaringen op onze website te verbeteren.
Meer informatie

Toestaan